Έχεις παιδί σε οποιαδήποτε εκπαιδευτική βαθμίδα;

Το iPad είναι το κατάλληλο εκπαιδευτικό εργαλείο για την τηλε-εκπαίδευση, την επιμόρφωση και την ψυχαγωγία του, αλλά και μια επένδυση για το μέλλον του.

Η «Ψηφιακή Μέριμνα» είναι ένα πρόγραμμα το οποίο παρέχει Voucher αξίας 200€ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού σε μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές. Έχει δημιουργηθεί ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα από την «Κοινωνία της Πληροφορίας», μέσω της οποίας μπορείς να δεις αν είσαι δικαιούχος του προγράμματος και να λάβεις το Voucher για το παιδί ή τα παιδιά σου, σε οποιαδήποτε εκπαιδευτική βαθμίδα και αν ανήκουν.

Στη συνέχεια μπορείς να το εξαργυρώσεις, κάνοντας την αγορά σου μέσω του iStorm.gr ή σε ένα κατάστημα iStorm.

Επιλέγοντας το iPad κάνεις μια επένδυση στο μέλλον του παιδιού, ενισχύοντας την δυνατότητα ψηφιακής εκμάθησης τόσο στην εκπαιδευτική του ζωή, όσο και στην καθημερινότητά του.

Θέλεις το καλύτερο για την οικογένειά σου. Το ίδιο και η Apple.

Για την Apple η ασφάλεια είναι πάνω απ’ όλα και το iPad με το iPadOS είναι με διαφορά το ασφαλέστερο tablet της αγοράς.

Απόρρητο και ασφάλεια

Πλέον στις συσκευές της οικογένειάς μας αποθηκεύονται πολλά προσωπικά δεδομένα. Η Apple σχεδιάζει την ίδια τη συσκευή μαζί με το λειτουργικό σύστημα και διασφαλίζει ότι κάθε πληροφορία σου μένει ιδιωτική.

Ο σεβασμός στο απόρρητο και την ασφάλεια της οικογένειάς σου χαρακτηρίζει όλα τα προϊόντα της Apple και βέβαια και το iPad. Το λειτουργικό iPadOS κάνει ένα ακόμη βήμα στην προστασία του απορρήτου με νέες δυνατότητες που σε βοηθούν να διατηρείς τον έλεγχο των δεδομένων σου, χωρίς να στερείσαι τις εξατομικευμένες εμπειρίες που θέλεις. H Apple δεν παρακολουθεί τη δραστηριότητά σου, και εσύ έχεις τον απόλυτο έλεγχο των δεδομένων της οικογένειάς σου.

Γονικός Έλεγχος

Η Apple φροντίζει ώστε να προσφέρεις στην οικογένειά σου τη μέγιστη ασφάλεια κατά την πλοήγηση στο διαδίκτυο και τη χρήση εφαρμογών με πανεύκολο set up.

Η λειτουργία Screen Time σου επιτρέπει να ελέγξεις σε ποια sites περιηγείται το παιδί σου, να προσθέσεις όριο χρήσης σε εφαρμογές και να επιλέξεις τις ώρες που θα κάνει χρήση του iPad. Παράλληλα, με το Family Sharing μπορείς να μοιραστείς με έως και έξι δικούς σου αγορές από το Apple Books και το App Store, καθώς και μια οικογενειακή συνδρομή στο Apple Music και Apple TV+ ή ένα πρόγραμμα χώρου αποθήκευσης iCloud. Τέλος, μπορείς να μοιράζεσαι τα άλμπουμ φωτογραφιών, το ημερολόγιο και υπομνήσεις, ενώ οποιοδήποτε μέλος της οικογένειάς σου μπορεί να βοηθήσει στην εύρεση μίας συσκευής, που έχει χάσει ο… “αφηρημένος” του σπιτιού.

Εντόπισε εύκολα και γρήγορα πού βρίσκεται η οικογένειά σου.

Βρες φίλους και μέλη της οικογένειάς σου εύκολα ώστε να μπορείς να συντονιστείς μαζί τους αλλά και για να μπορείς να κρατάς τα παιδιά σου ασφαλή. Χρησιμοποιώντας την επιλογή “Άτομα”, μπορείς να προσκαλέσεις φίλους να μοιράζονται μαζί σου την τοποθεσία την οποία βρίσκονται ή αυτόματα να λαμβάνουν ειδοποιήσεις, όπως για παράδειγμα όταν αφήνεις τα παιδιά σου στο σχολείο. Οι γονείς μπορούν ακόμα και να διαχειρίζονται σε ποιον τα παιδιά τους μοιράζονται την τοποθεσία την οποία βρίσκονται.

Ένα σύγχρονο και αξιόπιστο εκπαιδευτικό εργαλείο που βάζει στο επίκεντρο τον μαθητή.

Η σημασία της τηλε-εκπαίδευσης και η ανάγκη του ψηφιακού μετασχηματισμού στη μάθηση είναι πιο εμφανής από ποτέ. Mε τo iPad η εκπαίδευση γίνεται πιο διαδραστική και ακόμη πιο ευχάριστη και βολική.


Το iPad στο σχολείο

Όλα τα ελληνικά σχολικά βιβλία του Δημοτικού και του Γυμνασίου, είναι διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή, ειδικά σχεδιασμένα για το iPad.

Μέσω της εφαρμογής Apple Books στο iPad τα σχολικά βιβλία έχουν εμπλουτιστεί με ήχο, βίντεο, εικόνες και ασκήσεις, ώστε η διαδικασία διδασκαλίας και εκμάθησης να είναι διαδραστική, ακόμη πιο φιλική και ευχάριστη για τα παιδιά.

Δες και κατέβασε δωρεάν τα σχολικά βιβλία, ψηφιοποιημένα και εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας, εδώ.


Το iPad στην Ανώτατη Εκπαίδευση

Με το iPad οι φοιτητές και σπουδαστές έχουν στα χέρια τους αμέτρητα εργαλεία για την ψηφιοποίηση και τη βελτίωση της φοιτητικής τους ζωής.

Μπορούν εύκολα να κατεβάσουν το υλικό που παρέχεται από το εκπαιδευτικό ίδρυμα που φοιτούν και να κάνουν σημειώσεις και επισημάνσεις απευθείας επάνω στα έγγραφα, χωρίς να χρειάζεται εκτύπωση και επιπλέον σημειωματάρια. Μπορούν ακόμη να κάνουν εργασίες, αλλά και να απογειώσουν τις παρουσιάσεις τους, κάνοντάς τις απευθείας από το iPad. Επιπλέον, η συνεργασία και η επικοινωνία με τους συμφοιτητές και τους καθηγητές γίνεται ευκολότερη από ποτέ, μέσω των διαθέσιμων εφαρμογών.

Τι μπορείς να κάνεις με το iPad;
Η απάντηση είναι τα πάντα!

Επαυξημένη πραγματικότητα

Γνώρισε νέους κόσμους και ταξίδεψε σε μοναδικά περιβάλλοντα επαυξημένης πραγματικότητας που προσφέρουν έναν εντελώς νέο τρόπο εκμάθησης. Μπορείς για παράδειγμα να κατεβάσεις εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας και να περιηγηθείς στον γαλαξία, να μάθεις τους πλανήτες και τους αστερισμούς.


Αμέτρητες εφαρμογές, για όλα

Το App Store είναι η καλύτερη πλατφόρμα για να ανακαλύψεις εφαρμογές που σε βοηθούν στη γεωμετρία ή να μάθεις μια νέα γλώσσα και να συμμετέχεις σε εικονικές τάξεις. Παράλληλα, θα βρεις όλες τις απαραίτητες εφαρμογές, όπως Zoom, Microsoft Teams και Webex, ώστε να συμμετέχεις στα διαδικτυακά σου μαθήματα και να επικοινωνείς με τους συμμαθητές ή τους συμφοιτητές σου.


Multitasking

Με τη λειτουργία Slide Over, μπορείς να έχεις πάντα διαθέσιμα όλα τα αγαπημένα σου apps. Μπορείς, λοιπόν, να μεταβείς από την εφαρμογή Σημειώσεις, στις φωτογραφίες ή στα έγγραφά σου εύκολα και γρήγορα.


Safari

Η πλοήγηση στο internet με το iPad είναι τόσο συναρπαστική, που νιώθεις ότι κρατάς το διαδίκτυο στα χέρια σου, ενώ σου προσφέρει μια εμπειρία περιήγησης ίσως και καλύτερη με εκείνη ενός επιτραπέζιου υπολογιστή. Κατέβασε εικόνες και αρχεία από το διαδίκτυο, αντίγραψε εύκολα κείμενα και απογείωσε τις εργασίες σου.


Σημειώσεις

Τράβηξε ένα στιγμιότυπο οθόνης μιας ολόκληρης ιστοσελίδας, ενός εγγράφου ή ενός email για να προσθέσεις σημειώσεις ή να επισημάνεις κάποια χρήσιμη πληροφορία. Αξιοποιώντας το Apple Pencil, οι σημειώσεις γίνονται ακόμη πιο φυσικά, σαν να χρησιμοποιείς χαρτί και μολύβι. Αν θελήσεις να μοιραστείς τις σημειώσεις των φίλων σου δεν υπάρχει πιο απλός τρόπος από το να τις σκανάρεις με το iPad!


Επεξεργασία κειμένου

Μπορείς να επιλέξεις και να επεξεργαστείς κείμενο ευκολότερα και ταχύτερα, χρησιμοποιώντας μόνο τα δάχτυλά σου. Επίλεξε γρήγορα ένα κομμάτι ενός κειμένου σύροντας το δάχτυλό σου επάνω του και ενσωμάτωσέ το στα δικά σου κείμενα. Εντάξει, λίγη “αντιγραφή” δεν έβλαψε και κανέναν, αρκεί να μη γίνει συνήθεια.


Συνεργασία εξ’ αποστάσεως

Συνεργάσου με τους συμμαθητές σου στην επεξεργασία αρχείων και εγγράφων με τη χρήση κοινόχρηστων φακέλων. Έτσι, θα ξέρει όλη η ομάδα σε τι στάδιο είναι η εργασία σας, τι απομένει για να ολοκληρωθεί και ποιος έχει μείνει πίσω στο δικό του κομμάτι, ώστε να του προσφέρετε το κατάλληλο κίνητρο ή βοήθεια.


Εκπληκτικά στερεοφωνικά ηχεία

Ψάχνεις να μοιραστείς το ενδιαφέρον σου για τη φυσική, τους πλανήτες, τη μουσική; Φτιάξε το δικό σου podcast κατεβάζοντας εφαρμογές που θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις τη δική σου εκπομπή και άκου το αποτέλεσμα στερεοφωνικά!

1. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας διαφέρει ανάλογα με τη χρήση και τη διαμόρφωση. Για περισσότερες πληροφορίες, μπες στην ιστοσελίδα apple.com/gr/batteries.
2. Το Apple Pencil και το Smart Keyboard πωλούνται χωριστά.